Tasarım dünyasının en renkli ve çarpıcı isimlerinden biri olan Karim Rashid, yüzlerce tasarımı ödülü alan, yaratıcı ve oldukça başarılı bir sanatçı.
1960 yılında Kahire’de doğan Amerikalı sanatçı, endüstriyel tasarım okuduktan sonra, 1993 yılında New York ve Rotterdam’da kendi şirketine ait tasarım stüdyolarını kurdu ve dünya çapında tanınmaya başlandı. Tasarım dünyası içinde en çok dikkat çeken, hayal dünyasıyla insanları en fazla büyüleyen tasarımcılar arasında ilk sıralarda yer alan başarılı tasarımcı, kullandığı renkler, tasarladığı ürün ve desenlerle özellikle kadınların dikkatini çekiyor.
Birçok üniversitede misafir öğretim görevlisi olarak derslere katılan ünlü tasarımcı, doktorasını aldıktan sonra 1996 yılında tasarladığı plastik torba kutusu ‘’Garbo Can’’ ile adını tasarım dünyası tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Üretkenliği, yaratıcılığı ve tasarladığı neşeli konseptleriyle dikkatleri üzerine çeken ve sayısız başarı kazanan ünlü tasarımcı, aynı zamanda sosyal medyada da birçok kullanıcının yakın markajı altında. Karim Rashid, kendi kuşağının en iyi endüstriyel tasarımcılar biridir. İç mekan, moda, mobilya, aydınlatma, sanat ve müzik gibi pek çok alanda tasarım faaliyeti gösteren Karim Rashid'in, 20’den fazla tasarımı ürünü sanat galerisi ve müzelerde sergilenmeketedir.
Karim Rashid, tasarım anlayışı ile ünlü mimar Zaha Hadid’e benziyor. Zaha Hadid’in mimariye yansıttığı formu Karim, iç mekan ve ürün tasarımlarına yansıtıyor. Renkli ve akışkan oval, doğal formları tasarımına yansıtan Karim, bir etkinlikte tasarımcının materyaller ile direk olarak dokunsal ilişkide bulunması gerektiğini, 6000’den fazla materyali dokunsal olarak tanıdığını belirtmişti. Geri dönüşüme verdiği önemle ve tasarladığı ürünlerle bunu göstererek dikkatleri üzerine çeken Karim Rashid, aynı zamanda her eşyanın geri dönüşüm özelliğinin olması gerektiğini de vurgulayarak önemli bir konu üzerine dikkatleri çekiyor. Antika ürünlerden hoşlanmayan ve her zaman modern çizgilerin hakim olduğu ürünler tasarlayan Karim Rashid’in tasarımlarına, izlediğiniz birçok dizide rastlamanız mümkün.
2015 yılında İmos'un davetlisi olarak inegöl'e de gelen sanatçı, İnegöl Mobilyacılarına : “İnegöl mobilyacıları global pazarda yer almak istiyorsa, öncelikle kendi orijinal ürünlerini yapmaları lazım. Marka olmak ve global pazarda başarı, her şeyi ile orijinal olmaktan geçiyor” diyerek İnegöl Mobilya firmalarına yeni bir ufuk açmıştı.
O tarihten bu yana, İnegöl mobilya firmaları ve mobilya tasarımcılarının, Karim Rashid ekolünü yakından takip ettiği ve birçok modern mobilya tasarımında bu ekolün esintilerinin yer aldığı görülmektedir.
